Monday, 30 May 2011

Musim berpasangan

This is not table lamp....ini adalah lilin wangi.  I bought it @ SSF

Candle in the box, also available @ SSF


Aku cukup suka balut hadiah :)


Asal cuti sekolah jer, orang kawen.  Asal kawen jer, cuti sekolah.  Beli adiah siap-siap.  Bungkus letak dalam kereta, senang.  Pilih jer mana satu nak bagi nanti.

Saturday, 28 May 2011

My ex-classmates


<I didnt took any pictures...sorry>




Hari ni kuar lunch wif my ex-classmates masa Diploma dulu.  After 7 years we didn't meet each other.

Happy :)





Friday, 27 May 2011

Kegilaan




Kegilaan terhadap Mc'Donalds atau kegilaan berkehendakkan gelas Coca-cola edisi terhad ini?









Wednesday, 25 May 2011

Jualan Hari Jururawat



Hari ni aku pegi jenguk-jenguk kat gerai jualan para jururawat.  Last sekali beli ubat gigi kecil untuk travel (RM1.20), Oral-B Floss (for only RM5) dan jugak Listerine (only RM2 each, and I bought 3!)








...



Friday, 20 May 2011

Hobi baru




Hari ini agaknya hari kerajinan tahunan aku kot. Pepagi bangun aku dah basuh kereta (3 bulan tak berbasuh), then basuh baju, vakum sebuah rumah, basuh cadar, jemur kain segala.

Lastly - aku tertido lepas Zuhur, tanpa sempat lunch.  Okeh?







 

Thursday, 19 May 2011

Penantian itu penyeksaan yer?

diambil dari dalam kereta penulis



Petang tadi kene gi amek Mama kat ofis.  Pic ni masa ngah tunggu dia turun dari ofis.... Hepi sebab kamera yang dihantar baiki sejak 2008, akhirnya selamat kembali ke pangkuan aku.

Senyum :)






...



Tuesday, 10 May 2011

Janggal





Rasa janggal.  Hari pertama kerja setelah 2 minggu bercuti.













Monday, 9 May 2011

Sebuah Pembebasan





Today is the day.  Hari pembebasan yang ditunggu-tunggu.



senyum:)








Saturday, 7 May 2011

Mums' birthday




Celebrated my mums' birthday last 5th May 2011.  So sorry because didnt took you out, so busy wif my studies.

Happy birthday Mama!








Sunday, 1 May 2011

my first may

My mum sedang asyik memilih bunga


Temankan my mum pegi beli bunga kat K.K Decoration. 

On the way back jalan jem yang amat.  Ada accident. 










Saturday, 30 April 2011

Cekodok


Buat cekodok bawang untuk hidangan petang.  Adik gue sangat sukakannya.


Campurkan air dengan tepung gandum
Tambahkan sebiji telur kuning dan kacau
Tambahkan sedikit garam


Panaskan minyak di dalam kuali
Goreng sehingga keemasan 
Hidangkan bersama sos pencicah



Sedap.  Cubalah.

p/s : gue tak letak bawang sebab gue tak makan bawang okeh?







Thursday, 28 April 2011

29 April (very early)



Just stay at home.  Study for exam.

Bandung cincau sangat sedap pada waktu panas begini.






Reward



Booking flight ticket.  Reward myself, after working and studying so hard.

Tuesday, 26 April 2011

Mall




Tengahari tadi ke mall, semata membayar bil internet dan juga telefon.  Mentang-mentang baru gaji, parking penuh.


Masih bercuti (22 April sehingga 9 Mei)







Sunday, 24 April 2011

Candle




Tiba-tiba blackout semalam.  Exam dah dekat.  Nak tak nak, study dengan lilin jer la.






Saturday, 23 April 2011

Rumah itu syurga-ku



Pagi-pagi harus mengemas dulu.  Bilik kasi bersih.  Vakum dan mop segala.  Baru boleh study dengan selesa.



Petang-petang enak makan cekodok pisang.  Nyum-nyum.








Friday, 22 April 2011

Hari minggu



Hari minggu biasalah.  Cuci pakaian segala.








Thursday, 21 April 2011

Hepi!


as happy as Kiki


I feel good today.

Really good :)

Tuesday, 19 April 2011

Our party






We have party last night.  To celebrate our coming soon final exam and to show our appreciated to our lecturer, Miss Siti Norbaya.

We have joy.  We have fun.






Wednesday, 6 April 2011

Penat





Giler penat.

Terkejar-kejar beli saham Bank Rakyat.

Sunday, 3 April 2011

Baju kurung biru



"Gila engkau Sha.  Ketat bangat deh baju engkau"

"Itulah pasal.  Tak sangka lak dah ketat.  Segan aku nih"

"Kau dah gemuk ke aper?"

"Entah ler.  Tapi tak per..body aku lawa.  Haha!"

"Ceh!"  Si Ally protes.



Tapi memang ketat giler nih.  Aku nak bernafas pun susah.  Biasa muat jer...pesal erk?










Thursday, 31 March 2011

Tidurlah sayang


Semalam bawak Kiki tido dalam bilik.  Hujan, kesian Kiki kesejukan,  Kiki tido nyenyak sampai pagi.







Wednesday, 30 March 2011

Final exam just around the corner!


Jadual final exam dah keluar.  Rasa sedikit tertekan. 





Saturday, 26 March 2011

Stress + Limited time + Tired


A little bit stress.  Jadual memang penuh.  Tak ada masa nak bersosial.  Belajar itu my passion.

Pray for success.





Friday, 25 March 2011

Dine wif my family (besday Abah)

Actually besday Abah semalam tapi disebabkan aku ada kelas, malam ni baru dapat sambut.  Disebabkan Abah ni peminat makanan yang macam fast food gitu, so aku belanjer kat Kenny Rogers.




Perkenalan Di Taman Kebun Bunga


"kalau dah mata bertentang mata
hati didalam bagai nak gila
pertama kali ku melihat wajah si dia
pertemuan bermula ditaman si kebun bunga
situlah...
mulanya berjumpa bertentangan mata"


Ini belog ke-empat aku sebenarnya.  Yang lain tu biarlah.  Aku dah punya followers.  Yang ini tak ada siapa pun yang tahu setakat aku menulis ni (yer la..baru jer create tak sampai sejam..ahaks!)

Dulu-dulu, hinggalah sekarang jugak orang-orang disekeliling aku mengatakan aku ni "cute" tapi yang sedey-nya kalau di-refer pada kamus, cute tu maksudnya :

ugly but adorable


okay. sebenarnya geng-geng aku dari jaman UiTM dulu suka guna tagline ni.  Ugly but adorable.  Okay?  Actually I dont need to explain this, but ada pulak yang mulut jahat (sahabat sendiri) yang tak boleh tengok aku senang terpaksalah aku citer jugak asal usul tagline ni.